طريقة عمل طاجن خضار وفراخ المشوية في الفرن
المكوّنات
فراخ مقطعة
كمية من الخضار المشكل حسب الرغبة
بطاطس
فاصوليا
كوسة
بسلة (بازيلا)
جزر
بصل
طماطم معصورة
التوابل :
ملح وفلفل اسود
رشة بهارات
كمون حسب الرغبة
زيت
الخطوات
1
في طريقتين
الاولى:
في حلة على النار نضيف زيت او سمن حسب الرغبة لحد ما يسخن ننزل ببصل مقطع صغير ونقلبه لحد ما يذبل وننزل عليه بالخضار ونشوحهم مع التوابل
2
ننزل بالطماطم المعصورة ونسيبهم لحد ما يستوي
والفراخ تكون مسلوقة
3
نضيف الخضار والفراخ وندهن وجه الفراخ صلصة وندخلها الفرن لحد ما تتحمر ويخرج يتقدم سخن
4
الثانية:
الخضار مع البهارات والبصل والطماطم المعصورة والفراخ نية وكله في الطاجن المدهون سمنه او زيت ويتغطي بورق الومنيوم وفي الفرن على اعلي درجه حرارة لمده ساعة ونفتح نختبر الفراخ استوت نقفل الفرن ونشيل ورق الفويل ونفتح الشواية لحد ما يتحمر الوجه والفراخ ويتقدم سخن وبألف هنا